15.05.2019

UMRE SEMİNERİ

ÖZEL ZONGULDAK 1 ÖZEL TUR ANKARA-99.UÇAK (ZONGULDAK-1)

UMRE SEMİNERİ

Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ’ın himayelerinde ve Eren Holding’in katkılarıyla, İlimizde ikamet eden Roman Vatandaşlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile 25.05.2019 – 04.06.2019 tarihleri arasında Ramazan umresine gideceklerdir.

Bu itibarla; umreye gidecek olan roman vatandaşlarımıza yönelik 14.05.2019 tarihinde İlimiz Müftülüğü Hac ve Umre Seminer Salonunda bir günlük “Eğitim Semineri” düzenlenmiştir.

Seminerde İl Müftü Yardımcımız Bayram DANACI, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile ilgili, Grubun başında Sorumlu olarak gidecek olan Selimiye Camii İmam-Hatibi Hüseyin BERBER, yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama  Bilinci, Ana Hatlarıyla Umre Menasikisi, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Hz.Peygamber (s.a.s), Mescidi Nebevi ve Medine ve Kadınlara Özgü Konularda ise Vaizimiz Elif DAĞDEVİREN ile Hac ve Umre Bürosu Görevlisi Muhabbetullah ÖZCAN’da, Başkanlığımızın Umre Talimatı ile ilgili hususlarda umrecilerimize bilgiler vermiştir.

ÖZEL ZONGULDAK 1 ÖZEL TUR ANKARA-99.UÇAK (ZONGULDAK-1)

UĞURLAMA PROGRAMI

Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ, Eren Enerji Yetkilileri ve Sayın İl Müftümüz Rüstem CAN’ ın teşrifleriyle yapılacak olan uğurlama programı;

24.05.2019 Cuma günü Teravih Namazından sonra saat 23.00’ de umrecilerimiz ile umrecilerimizi Ankara Havalimanına getirip götürecek olan aracımız Acılık Hz.Ali Camii önünde hazır bulunacaklardır. Yapılacak programdan sonra umrecilerimiz takribi saat gece 24.00’den sonra hareket edeceklerdir.

Umrecilerimizin gidişleri 25.05.2019 Cumartesi günü Saat 09.35’de THY’na ait uçakla önce Ankara Esenboğa Havalimanından Medine’ye hareket edeceklerdir. Medine’de  BOSPHORUS-2 Otel’de kalacaklardır.29.05.2019 Çarşamba günü ise Medine’den Mekke’ye geçeceklerdir. Mekke’de ise DARUL HADİ Otelinde kalacaklardır.

Dönüşleri ise, 04.06.2019 Perşembe günü Saat 18.10’da yine THY’na ait uçakla Türkiye’ye döneceklerdir.

Zonguldak İl Müftülüğü ve Hac Umre Bürosu olarak umrecilerimizin salimen gidip salimen ülkelerine dönmelerini Cenab-ı Allahtan niyaz eder.