28.10.2020

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI COŞKUYLA İDRAK EDİLİYOR.

Sevgili Peygamberimizin yeryüzünü teşriflerinin miladi 1449. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ımızda da Covid-19 tedbirleri kapsamında çeşitli etkinlilerle idrak edilmektedir.

İl müftümüz Aşır Durgun başkanlığındaki Mevlid-i Nebi kutlama komisyonu, başta Zonguldak Valimiz Sn. Mustafa Tutulmaz olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek hafta boyunca yapılacak programlar ve haftanın teması olan “Peygamberimiz ve Çocuk”  hakkında bilgilendirmede bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından oluşan kitap sergimiz ise Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde hafta boyunca ziyaretçilerini beklemektedir.

“Peygamberimiz ve Çocuk” konusunu daha fazla kitleye ulaştırmak amacıyla il müftümüz Aşır Durgun’un konuk olduğu Mevlid-i Nebi Haftası Özel Yayını Elmas TV’de gerçekleştirildi. Programda müftü Durgun, Peygamberimizin tüm insanlığa olan mesajlarının iyi anlaşılması gerektiği üzerinde durdu. O’nu anmanın da ötesinde anlamamız ve yaşadığı hayatı kendi hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini vurgulayan Durgun ebeveynler olarak çocuklara karşı sorumluluklarımızın neler olduğu konusunda bilgiler verdi.