28.01.2021

Kan bağışında bulunmak, insani ve İslami bir görevdir

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun,  beraberindeki din görevlileri ile birlikte Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kan bağışının islâmi bir görev olduğunun altını çizen Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, "Kan bağışı insani ve İslami bir görevdir. Bizim dinimizde bir insanın hayatını kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak kadar sevaptır. Bu nedenle bu kampanyayı önemsiyorum. Bugün burada kan bağışına destek veren ilçe müftülerimize, din görevlilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, herkesi eğer sağlık problemi yoksa kan bağışı yapmaya davet ediyorum." dedi.

Kış mevsimi ve pandemi nedeniyle kan stoklarında azalma meydana geldiğini belirten Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergen, böyle bir dönemde yapılan kan bağışı için Zonguldak Müftülüğüne teşekkür etti.