09.04.2021

Sosyal Dayanışma Merkezi Dualarla Açıldı

Toplumun tüm kesimine sahih din hizmeti sunmayı amaçlayan müftülüğümüz, ilimizde meskun olan roman vatandaşlarımıza ulaşabilmek için hayırsever vatandaşlarımızca inşası tamamlanan Sultan Alparslan Camii müştemilatında SODAM (Sosyal Dayanışma Merkezi) projesi kapsamında 4-6 yaş Kur’an kursunu hizmete açtı.

“8 Nisan Dünya Romanlar Günü”nde, Zonguldak Valiliğinin himayesinde İl Müftülüğü, Zonguldak Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında geliştirilen SODAM projesiyle Roman vatandaşlarımızın hizmetine sunulan, içerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu, mutfak atölyesi, el sanatları atölyesi ve eğitim atölyesi bulunan sosyal tesisin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşma yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz “Meslek sahibi olmak iş imkanlarına sahip olmaktır. Turizm yönünden gelişen şehrimizde, burada görev alan vatandaşlarımız da söz sahibi olacaktır. Roman vatandaşlarımıza hem meslek edindirme hizmeti sunacak hem de sosyal faaliyetlere katılıma fırsatı verecek olan tesisin hayırlı olmasını dilerim” dedi. İl Müftüsü Aşır Durgun’un yaptığı dua ile açılışı gerçekleştirilen tesiste; Halk Eğitim Merkezi kursları ile 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmet verecek.

Açılışı gerçekleşen tesisten yararlanacak olan vatandaşlarımız, kendileri söz konusu kurslarda eğitim görürken çocukları da 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim alabilecekler. Ayrıca 4-6 Yaş eğitim gören çocukların annelerine yönelik “Veli Seminerleri” ile alanında uzman vaizlerimiz ve din görevlilerimizce “Ahlak ve Değerler Eğitimi Seminerleri” planlanmaktadır.