04.07.2022

Çocuklarla Camide Bir Gün

Zonguldak İl Müftülüğü tarafından “Çocuklarla Camide Bir Gün” projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Kubbenin Altında, Minarenin Gölgesinde Gönüllerince Eğlendiler...

Zonguldak İl Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen etkinliklerde yaz Kur’an kurslarına devam eden yaklaşık 60 öğrenci sabah kahvaltısından akşamın ilerleyen saatlerine kadar Uzunmehmet Cami kubbesinin ve minarenin gölgesinde eğlenerek öğrenmenin hazzını yaşadı.

Sabah kahvaltısıyla başlayan programda dini bilgiler ve kısa sureler okundu. Vakit namazlarını cami cemaatiyle birlikte saf tutarak kılan çocuklar, spor etkinliklerinden kadim oyunlara, Zonguldak Maden Şehitleri Müzesi ziyaretinden şehitlerimiz için okunan Yasin-i Şerif ve duaya kadar tüm etkinliklerde görev aldı.

Programa katılan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, “Çocuklar, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bir milletin sağlam temeller üzerinde yükselmesinin, o milletin çocuklarının inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetiştirilmesiyle yakın ilişkilidir. Bu meyanda, yolunu kaybeden insanlığın yönünü ve yörüngesini belirlemek için öz değerlerimizden, tarihi ve ilmi değerlerimizden hareket ederek medeniyetimizin düşünce kodlarını ve hayat veren ilkelerini bugünle buluşturmak ve çocuklarımızı geleceğe bu kadim değerlerle en iyi şekilde hazırlamak zorundayız” dedi.

Her Çocuk Toplumun Geleceğini İnşa Edecek Yapı Taşıdır.

Etkinlikte konuşan müftü Durgun, “Ailemizin göz bebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak hem ebeveynlerin hem de din görevlileri olarak bizim vazifemizdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyeli ile her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Bu şuurla hareket eden din görevlilerimiz, İl Gençlik Koordinatörlüğümüzün planlamasıyla her bir yavrumuzla ilgilenerek kahvaltı, spor etkinlikleri, maneviyat atölyeleri, cemaatle namaz, şehitlik ziyareti ve müze gezisi gerçekleştirmiştir. Her bir görevlimize teşekkür ediyor, çocuklarını bizlere emanet eden anne-babalarını tebrik ediyorum” dedi.

Program şehitlerimiz için düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile son buldu.