05.07.2022

Bir Yetime Aile Olmak konulu panel düzenlendi.

Zonguldak İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca  “Bir Yetime Aile Olmak” temalı panel gerçekleştirildi.

Dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli nedenlerle terk edilmiş; korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar, sevgi ve şefkate; sıcak, huzurlu bir aile ortamına ihtiyaç duymaktadır.

Programın açılış konuşmasında İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak "Ülkemizde kendi ailelerinin yanında bakılamayan çocuklar devlet tarafından sahiplenilmekte, bakım ve gözetimleri sosyal hizmet kurumları aracılığıyla yapılmaktadır. Buna rağmen çocuklarda anne baba şefkatinin, aile sıcaklığının eksikliği görülebilmektedir. Koruyucu aile bakımı, bu anlamda, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde karşılanması açısından önemli bir işleve sahiptir. Başkanlığımızca, kurum bakımı altındaki çocuklarımızın aile ortamında korunup kollanmasını ve “din görevlilerimizin olumlu rol model” olacağı ilkesi gereğince başta personelimizin olmak üzere toplumun her kesiminin koruyucu aile olmasını teşvik etmek önem arz etmektedir" dedi.

Oturum başkanlığını ADRB Vaizi Elif Dağdeviren gerçekleştirdiği panelde Kozlu Vaizi İlknur Ural “Dinî Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik”, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi Çocuk Gelişimcisi Hale Aydın ise “Nasıl Koruyucu Aile Olunur?” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Ayrıca programda koruyucu aileler tecrübe paylaşımı yaptı.