15.09.2022

Kız Öğrenciler Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Zonguldak’ta yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Kız Öğrenciler Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” Yarışması Türkiye Finali Zonguldak’ta gerçekleştirildi.

Zonguldak İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye finaline, belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 kız öğrenci katıldı.

Yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Bursa Bölge Birincisi olarak yarışmaya katılan Kocaeli Derince Çenedağ Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Rabia Bülbül Türkiye birincisi oldu.

Adana Bölge Birincisi olan Adana Seyhan Hacı Fatma Feride Hatun Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Esra Akdeniz ikinci; Bayburt Bölge Birincisi olarak Van İpekyolu Aişe-i Sıddıka Kız Kur’an Kursundan yarışmaya katılan Kübra Polat ise üçüncü oldu.

Zonguldak İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen Türkiye Finali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Aşır Durgun, Kız Öğrenciler Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finaline ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Durgun; “bu vesileyle Türkiye finalinin ilimizde yapılmasını sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ederim. Her bir bölgeden finalist olarak Türkiye finaline katılan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği olan başta velilerimiz olmak üzere tüm görevlilerimize de şükranlarımı sunarım. Böylesine yarışmalar vesilesiyle Kur’an Kurslarımızın ve öğrencilerimizin sayılarının artmasını temenni ederim” dedi.

Komisyon başkanlığını Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Kerim Şükrü Ünlü’nün yaptığı yarışmada Hacı Bayram Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Çelem ile Ankara Keçiören Vaizi Emine Kavun jüri üyesi olarak yer aldı.

Programda söz alan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz Hanımefendi ise Kur’an öğretiminin önemine değinerek “Hz. Peygamber yıllar öncesinden mesajı vermiştir: ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Şimdi burada bulunan hazirun Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir. Bu müjdeye mazhar olanlara selam olsun. Biz Müslümanların görevi Kur’an okumasını öğrenmek, okuduğunu anlamak ve okuyup anladığıyla amel etmek, onu hayata aktarmaktır. İlk emri “oku” olan dinin mensupları olan bizler bilmekteyiz ki okudukça ufkumuz genişleyecektir. Bu vesileyle yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar dilerken tüm velilerimizi ve din görevlilerimizi tebrik ederim” dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen hediyeler, ayrıca tüm yarışmacılara, velilere ve din görevlilerine çeşitli hediyeler protokol üyelerince takdim edildi.

Çeşitli illerden yarışma için Zonguldak’a gelen tüm misafirler Zonguldak Müftülüğünce organize edilen program kapsamında Uzunmehmet Camii, 875 metrelik yürüyüş yoluyla Türkiye’nin gezi alanı en büyük mağarası olan Gökgöl Mağarası, Maden Müzesi ve Maden Şehitleri Anıtını gezme fırsatı yakaladı.