19.04.2024

Umre yolcuları dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umre ibadetini yerine getirmek üzere Zonguldak’tan yola çıkan kafile, Uzun Mehmet Camii’nde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program getirilen tekbir,salavat ve telbiyelerle devam etti.
Sonrasında umrecilere hitap eden İl Müftü Vekili Tahir Erçin, "Umrecilerimizi Şevval Ayında kutsal topraklara deneyimli ve tecrübeli din görevlilerimiz ile uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Acılık Hz Ali Camii’nde yapılan uygulamalı umre seminerleri sayesinde gideceğiniz mübarek beldelerde yabancılık çekmeyecek ve ibadetlerinizi rahatlıkla yapacaksınız. Sizlerden o mübarek beldelerde, duaların kabul olduğu topraklarda mazlum Filistin için, şehitlerimiz için, İslam alemi için dua istiyoruz. Allah yolculuğunuzu hayırlı eylesin ibadetlerinizi kabul etsin." dedi. Program sonunda Müftü Vekili Erçin’in yaptığı dua ile umreciler kutsal topraklara doğru yola çıktı.