16.03.2018

ADALET VE HAKKANİYET BAĞLAMINDA “KADIN”

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun organizesiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla panel düzenlendi.

15 Mart 2018 Perşembe günü müftülüğümüz konferans salonunda düzenlenen panel Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşmalarını ise Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişlerinden Mehmet Yılmaz yaptı.

Moderatörlüğünü il vaizi Saliha Bayraktar Bulut’un yaptığı Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında “Kadın” konulu panelde  ADRB vaizi Elif Dağdeviren Kur'an ve Sünnet Ekseninde Kadın" başlıklı sunumunda "İslam öncesi dinler ve Cahiliye döneminin kadına  bakışı", "kadını konu edinen ayetler" ve "asr-ı saadet döneminde Hz. Peygamber ve hanım sahabelerin kadına bakışı" konularına değindi.

ADRB vaizi Derya Göveç ise "İslam'ın Şiddeti Reddeden Bakış Açısı" başlıklı sunumunda "Kadın ve şiddet asla birarada kullanılacak kavramlar değildir", "Cahiliye toplumu nasıl asr-ı saadet toplumu haline geldi?", "Hz. Peygamber örnekliğinde refah toplumunun oluşturulması" konularını işledi. Programa kursiyerleriyle birlikte Kur’an kursu öğreticilerimiz ile çok sayıda Zonguldaklı katıldı.