09.11.2018

ZONGULDAK İL MÜFTÜLÜĞÜ FAALİYETLERİNE HIZLA DEVAM EDİYOR

Din konusunda toplumu aydınlatmak görevi doğrultusunda faaliyetlerini planlayan il müftülüğümüz çok çeşitli alanlarda hizmetlerini yürütmektedir. Temel hizmet alanı olan camilerimizde müftülük personelimiz tarafından vaaz irşad hizmetleri devam etmektedir. Salı günü Ulu camimizde, Çarşamba günü Soğuksu Camimizde, Perşembe günü yeni camimizde İl vaizimiz tarafından ayrıca her Cuma Ulu camimizde İl Müftümüz, İl Müftü Yardımcımız ve vaizimiz tarafından dönüşümlü olarak vaaz irşad yapılmaktadır.

Tefsir, hadis, adab-ı muaşerat, kelam, tasavvuf, İslam felsefesi dallarında müftülük personelimiz tarafından KYK Abdullah Sabri Efendi yurdunda her hafta bir dalda atölye çalışması gerçekleştirilmektedir. Böylece gençliğin diyanetle buluşmasına imkân sağlanmaktadır. Ayrıca üniversite yerleşkesinde bulunan KYK’da her hafta pazartesi günü İl vaizimiz tarafından Arapça kursu verilmek suretiyle ilahiyat öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlanmaktadır.

Müftülük binamızda bulunan Aile ve Dini Rehberlik Büromuz mesai saatleri içerisinde özel dini danışmanlık isteyen hanım kardeşlerimize hizmet vermektedir.

İl müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun vaizi tarafından kadın sığınma evi, huzur evi, çocuk yetiştirme yurdunda sohbetler icra edilmekte ayrıca her Çarşamba günü müftülüğümüzün girişindeki Din Görevlileri Derneği salonunda hanım cemaatimize yönelik ADRB vaizimiz tarafından sohbet yapılmaktadır.

En az ayda bir kere ilimizde cezaevinde program düzenlenmekte hükümlü ve tutuklu vatandaşlarımıza da müftü yardımcımız, vaizimiz, din hizmetleri uzmanımız ve şube müdürlerimiz tarafından din konusunda sahih bilgiler aktarılmaktadır.

Her hafta cumartesi günü cami ilan levhalarındaki broşürümüzde planlandığı şekilde ilimizde bir camide sabah namazı buluşması gerçekleştirilmekte böylece her mahallemizde sabah namazı farkındalığı oluşturmaya çaba harcanmaktadır.

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfımızın organizesiyle projelendirilen Tepebaşı Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu, temel atma aşamasına gelmiş olup bittiğinde Zonguldak ilimizin önemli eksiğini tamamlamış olacaktır.