28.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

‘’Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle, il müftülüğümüzce planlanan etkinlikler kapsamında huzur evinde kalan yaşlılarımız, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği ve muhtelif servislerde tedavi olan hasta ve yakınları, gazi ve şehit ailelerimize,  ziyaretler gerçekleştirildi.

İl müftü yardımcısı Bayram Danacı başkanlığında gerçekleşen ziyaretlere il müftülüğü şube müdürleri Alaattin Tutkun ve Ercan Bingöl, il vaizleri Salih Topsakaloğlu ile Elif Dağdeviren ve din görevlileri katıldı.

ZİYARETLER KAPSAMINDA;

20 Kasım 2018 Salı günü Zonguldak Huzurevi ziyaret edildi. Huzurevi sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanan ziyarette Kur’an-ı Kerim okunup kısa bir sohbetin ardından dua yapıldı. Huzurevi sakinleri olan büyüklerimiz ve kurum personeli ile karşılıklı iyi dilek temennisinin ardından ziyaret son buldu.

21 Kasım 2018 Çarşamba günü de Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi ve hastalar ve yakınlarına ziyaret gerçekleştirildi. Hastane Başhekimi Hasan TOSUN’un makamında başlayan ziyaret, palyatif bakım ünitesinde yatan hastaların ziyaret edilmesiyle son buldu. Ziyarette hastalarımıza ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizle birlikte Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinden bir demet takdim edildi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLESİ ZİYARETİ

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle gazi ve şehit ailelerine evlerinde ziyaret programı gerçekleştirildi. Gazi ve şehit aileleriyle bir süre sohbet edildikten sonra tüm şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Şehit ve gazi aileleri yapılan bu tür ziyaretlerden büyük ölçüde memnun kaldıklarını dile getirerek ziyaretten dolayı teşekkür ettiler.

OKUL VE KYK YURT ZİYARETLERİ

Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulunda okuyan öğrencilere ve KYK öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere ziyaretler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrencilere ‘’PEYGAMBER VE GENÇLİK’’ konulu konferanslar verildi.