05.12.2018

ACILIK TUĞBA 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU AÇILIŞI

Zonguldak İl Müftülüğü tarafından çocuklara yönelik yapımı tamamlanan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu açılışı gerçekleştirildi.

Acılık Tuğba Kur’an Kursunun açılış merasimine Zonguldak Valisi Erdoğan BEKTAŞ, İl Müftüsü Rüstem CAN, İl Müftü Yardımcısı Bayram DANACI, ADRB İl Vaizi Elif DAĞDEVİREN, Kur’an kursu öğreticileri, Acılık Hz. Ali Camii dernek başkanı, veliler ve minik öğrenciler katıldı.

İl müftüsü Rüstem CAN’ın duasının ardından açılış yapıldı.

İl Müftüsü Rüstem CAN, “Kuran-ı Kerim bizim için bir mektup, bildiridir. Kıyamet gününde Yüce Rabbimizin huzurunda hesap vermek için durduğumuzda, Kuran’ı Kerim, yavrularımızı, ailelerini ve emeği geçenleri sarıp sarmalayacaktır. İçinde Kuran olmayan bir kişi yıkılmaya yüz tutmuş binaya benzer. Bu binayı tamir etmek için Kuran’a yönelip elimizden gelen gayreti yapmak en büyük amacımız olmalıdır” dedi.

Kur’an Kurslarının açılış amacına vurgu yapan Müftü Can, bu sınıflarda çocuklarımızın rabbini bilmesi, peygamberini öğrenmesi, kitabını tanıması, anne babaya saygı nedir, küçüklere sevgi nedir bunları ve diğer evrensel değerleri bilmesini hedeflediklerini belirtti.

Gerçekleştirilen açılış programının ardından Vali Bektaş Kur’an Kursunu gezip öğrenci ve velilerle sohbet etti. Kur’an Kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Zonguldak İl Müftülüğünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında İl Müftüsü Rüstem CAN’dan bilgiler aldı.