12.01.2019

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE UMRE SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu İle İlimizden Umreye Gidecek Olan "Öğretmen Öğrenci Veli Servisli 1.Tur, Öğretmen Öğrenci Veli Yürüme Mesafeli 1.Tur Ve Üniversite ÖĞRENCİLERİ 18.VE 21.TUR" UMRE SEMİNERİ 07.O1.2019 Pazartesi İlimiz Müftülüğü Hac Ve Umre Salonunda Seminer Düzenlendi.

İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı’nın Başkanlığında Hac Ve Umre Birimi Müdürü Alaattin Tutkun, İl Vaizi Elif Dağdeviren, Hac ve Umre Birimi Personeli Muhabbetullah ÖZCAN tarafında Umreye Gidecek Olan Vatandaşlarımıza Eğitim Programı İcra Edildi. Yapılan Seminerde;

İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”

“Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık”

“Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”

“Ana Hatlarıyla Umre Menasiki”

“Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı”

“Hz. Peygamber (sav), Mescid-i Nebi ve Medine”

“Kadınlara Özgü Haller” konuları işlendi.

Seminerin sonunda kutsal yolculuğa çıkacak olan umrecilerimize MERS COV virüsü hakkında bilgilendirme yapılarak aşılarının yapılmasıyla seminer son buldu.