25.04.2017

MİRAÇ KANDİLİ BÜYÜK COŞKUYLA İDRAK EDİLDİ.

Recep ayının 27. Gecesi olan ve âlemlere rahmet Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya oradan Rabbin huzuruna çıktığı “Miraç Gecesi” tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla idrak edildi. 23 Nisan 2017 Pazar günü akşam namazından sonra merkez Yeni Camide gerçekleşen mevlid programında Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek mevlitler ve ilahiler okundu. İl Vaizi Ahmet BULUT ise miraç konulu sohbete müteakip dua etti. Kılınan yatsı namazının ardından cemaate ikramda bulunuldu.

Diğer bir program ise Karaelmas Mahallesi Fatih Camiinde gerçekleşti. Akşam namazını müteakiben başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin yanı sıra salat-u selamlar, ilahiler ve mevlitler okundu. Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa HAVYAR’ın, Miraç konulu sohbeti müteakip yaptığı duanın ardından yatsı namazı kılındı. Namaz sonrası bay-bayan cemaate lokum vb. ikram edildi.